Logistiek is dynamisch en allesomvattend proces. De inslag van goederen is hier slechts een onderdeel van. Een zorgvuldige inslag van goederen of producten is essentieel voor het succes van de fulfilment van een webshop. In dit blog gaan we dieper in op de vraag: welke rol speelt inslag in de logistiek.

Wat verstaan we onder inslag?

Goederen die binnenkomen bij een bedrijf moeten een plekje krijgen in het magazijn. Voordat de nieuwe voorraad op een logische plek wordt opgeslagen in het magazijn, moeten de geleverde aantallen worden gecontroleerd, maar ook eventuele beschadigingen of onduidelijkheden kunnen al tijdens dit proces worden opgemerkt. Hierbij is het belangrijk dat de goederen onder de juiste productnaam opgeslagen worden, zodat klanten ook daadwerkelijk de correcte bestelde producten ontvangen. Deze processen bij elkaar noemen we de inslag van goederen.

Productinslag en de logistiek

Maar waarom is de inslag nu zo’n cruciale factor binnen het totale logistieke plaatje? Als ondernemer wilt u uiteraard dat de nieuwe producten die zijn aangekomen in uw magazijn zo snel mogelijk kunnen worden aangeboden op uw webshop. Door de productinslag zo efficiënt mogelijk in te richten, worden eventuele fouten al vroegtijdig ontdekt en zijn de producten sneller op weg naar de klanten. Tegenwoordig willen we alles snel, sneller, snelst en verwachten we als klanten ook dat onze bestellingen aan deze eisen voldoen. Hoe efficiënter de inslag van uw goederen, hoe beter het logistieke proces en des te sneller u uw producten kunt leveren aan de klanten. Dit draagt positief bij aan de klantervaring en merkbeleving van uw bedrijf.

Warehouse management

De inslag van goederen valt onder warehouse management, oftewel magazijnbeheer. De inslag vormt samen met de opslag en uitslag van goederen het warehouse management. Dit complete proces wordt in de meeste gevallen via een geautomatiseerd warehouse management systeem (WMS) bestuurd. Dit verminderd de kans op fouten en maximaliseert de efficiëntie. Een WMS is voor vrijwel iedere bedrijfsomgeving te implementeren. Of het nu gaat om een productiebedrijf, transportbedrijf, winkelketen of groothandel bijvoorbeeld: met een dergelijk systeem wordt het beheer van de voorraad slimmer aangepakt.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u uw inslag naar een hoger niveau tillen? Krijgsman neemt graag deze zorgen u uit handen. Met onze zorgvuldige werkwijze en duidelijke communicatie kunt u altijd rekenen op de beste service. Heeft u een speciaal verzoek? Wij denken graag mee in oplossingen, want wij leveren ook maatwerkoplossingen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op en we nemen graag de tijd om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken.

nl_NLDutch