Fulfilment, webshop-fulfilment of e-fulfilment. Drie termen die vaak door elkaar gebruikt worden, maar in de praktijk hetzelfde betekenen. Kortgezegd is fulfilment het verzorgen van de distributie van goederen naar de consument. Maar daar doen we het begrip anno nu toch een beetje te kort mee. De tijd dat een klant iets bestelt en dat het werk daarna klaar is, ligt inmiddels wel achter ons. Modern fulfilment is een complexe bedrijfstak die inmiddels niet meer weg te denken is uit onze maatschappij en logistieke wereld. In dit blog vertellen wij u er meer over.

Inzetten van fulfilment

De grootste toename in fulfilment ontstond na de opkomst van de webwinkels en online shopping, ook wel e-commerce genoemd. Anno nu zorgt een verkoper dat de klant van begin tot eind begeleid, geïnformeerd en up to date wordt gehouden. Wanneer de klant iets koopt, bijvoorbeeld een boek in een webshop, beginnen de radertjes van fulfilment te draaien. Na die ene klik op de knop, gaan achter de schermen inpakkers, distributeurs en transporteurs aan de slag. Dit proces in goede banen leiden is uit te besteden aan een erkend fulfilmentbedrijf. Waardoor u naast fulfilment ook van een goede opslag en distributie verzekerd bent.

Nét een beetje meer

Nét een beetje meer dan gebruikelijk dus. In de digitale wereld is er ontzettend veel ruimte voor fulfilment. Het gehele proces, van bestelling tot orderpicking een levering en nazorg, zijn natuurlijk kenmerkend voor grote webshops en e-commerce bedrijven. Door te zorgen voor fulfilment van een product, wordt ook voor een tevreden gevoel bij de klant gezorgd. Niet alleen het kopen of verkopen van producten is namelijk belangrijk tegenwoordig, ook de nazorg bij de klant en het controleren of alles in goede orde is ontvangen en bezorgd spelen een grote rol. Fulfilment geeft daardoor net dat ene beetje meer.

Bespaar op tijd en kosten

Fulfilment kunt u als bedrijf zelf uitvoeren, maar ook uitbesteden. In het laatste geval bespaart u natuurlijk op de nodige kosten die u anders aan personeel kwijt zou zijn. Toch kost fulfilment inschakelen ook het nodige. Ga dus alvast na wat u denkt kwijt te zijn en wat het u oplevert. Tot slot bespaart u vooral op tijd. Uren hoeven immers niet meer gemaakt te worden door het personeel en dat scheelt u weer werkkrachten.

Een stap in de juiste richting

Met Krijgsman Public Warehousing zet u altijd een juiste stap op het gebied van fulfilment. En in veel gevallen bent u zelfs de concurrentie voor. Dankzij onze geoliede manier van werken, kunnen wij in één keer grote orders verwerken. Voorraadbeheer, logistiek en distributie zijn daardoor in goede handen. Benieuwd naar de mogelijkheden die wij voor u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in. Wij gaan graag met u in gesprek!