Supply Chain Management, ook wel ketenmanagement genoemd, is het beheren en verbeteren van de integrale verbindingen tussen verschillende schakels. Door samen te werken met partners binnen en buiten de keten en dit strategisch te coördineren kunt u uw webshop efficiënter en dus winstgevender inrichten. In dit artikel gaan we in op de betekenis van Supply Chain Management en wat het uw webshop kan opleveren.

Wat is Supply Chain Management?

Supply Chain Management (SCM) is een zeer ruim begrip. Het omvat het coördineren, integreren en optimaliseren van zaken als materialen, financiën en informatie van leverancier tot eindconsument. Onder SCM rekenen we dus alle logistieke activiteiten van en naar een bepaalde bestemming. Denk hierbij aan activiteiten als het operationeel managen, het plaatsen van bestellingen, ontvangen en verzenden van voorraad, het verwerken van relevante informatie en het plannen van onder andere personeel en financiën.

Wat is het verschil met logistiek?

SCM en logistiek zijn nauw met elkaar verbonden, maar de twee begrippen hebben niet dezelfde betekenis. Onder SCM verstaan we een strategische aanpak voor de lange termijn, waarbij wordt samengewerkt door alle bedrijfsonderdelen om uiteindelijk waarde voor de klant te creëren. Logistiek, aan de andere kant, is gericht op de goederenbeweging van leverancier richting de klant. Logistiek valt onder te verdelen in material management en het managen van de fysieke distributie.

Uitbesteden aan Krijgsman Public Warehousing?

Als logistieke dienstverlener kan Krijgsman Public Warehousing een deel van uw SCM uit handen nemen. U zorgt ervoor dat uw leveranciers de door u bestelde goederen bij ons magazijn leveren, wij verzorgen de inslag, opslag, het inpakken en het verzenden van de bestellingen. Eventueel kunnen we ook de retourverwerking voor onze rekening nemen.

Wilt u meer weten over Supply Chain Management of bent u benieuwd naar de dienstverlening van Krijgsman Public Warehousing? Dankzij onze flexibele inzet zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Graag bespreken wij uw wensen in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Heeft u nog vragen? Neem contact op met ons, we vertellen u dan meer over onze diensten en processen in ons warehouse.

nl_NLDutch