Tegenwoordig zijn er tal van bedrijven die bewust ervoor gekozen hebben om (gedeeltelijk) hun logistiek uit te besteden aan een ervaren partij. Hierdoor houden ze meer tijd over voor de dingen waar ze goed in zijn: ondernemen. We begrijpen dat sommige bedrijven moeite hebben om de controle uit handen te geven. Doen ze het wel goed? Gaat alles zoals afgesproken? En komt alles wel netjes bij de klant aan? Zijn een aantal vragen die, terecht, bij een ondernemer opkomen. Om erachter te komen of logistieke dienstverlening iets is voor uw bedrijf vertellen we in dit artikel alles wat u moet weten over het uitbesteden van logistiek.

Logistiek in eigen handen

Als startende ondernemer zijn de meeste werkzaamheden binnen uw bedrijf nog zelfstandig te behappen. Wanneer zaken na verloop van tijd goed gaan en uw bedrijf groeit, dan zijn extra helpende handen geen overbodige luxe. Het is zonde van uw tijd wanneer u dagelijks bezig bent om pakbonnen te printen, pakketjes in te pakken om deze vervolgens verzendklaar maken en af te geven bij de vervoerder. Maar ook wanneer u de taken van de klantenservice en retourzendingen zelf nog moet uitvoeren, komt u vrijwel niet meer toe aan andere zaken zoals marketing en sales. Dan is dit hét moment om een logistieke dienstverlener in de arm te nemen.

De voordelen van een logistieke dienstverlener

Een logistieke dienstverlener is een ervaren partij op het gebied van logistiek. Er zitten dan ook vele voordelen vast aan een samenwerking met een logistieke dienstverlener. Hieronder presenteren wij slechts een kleine greep van voordelen waarvan u kunt profiteren.

  • U houdt meer tijd over voor belangrijke zaken zoals marketing, sales of inkoop.
  • Het ontzorgt u. Een professional neemt alle werkzaamheden omtrent logistiek u uit handen.
  • Vaak kunt u een betere service bieden aan uw klanten zoals snelle levertijden.
  • De voorraad kunt u kwijt bij deze fulfilmentpartij. Geen noodzaak meer voor een groot magazijn of opslagruimte.
  • Logistiek is de core business van de logistieke dienstverlener. U profiteert van ervaring en kennis.

De kosten van een logistieke dienstverlener

Uiteraard staat tegenover deze dienstverlening wel een bepaalde prijs. Bent u benieuwd naar de kosten van logistiek? Wij vragen u dan eerst eens alle kosten te analyseren en bepalen die u maakt voor het verzenden van een pakket. Tel alle kosten, verzendkosten, arbeidsuren, verpakkingsmateriaal etc., eens bij elkaar op. Waarschijnlijk bent u met een e-fulfilment oplossing van Krijgsman veel voordeliger uit. Voor een aantrekkelijkere prijs kunt u uw logistiek uitbesteden aan ons.

Kunnen wij u helpen?

Als fulfilmentspecialist hebben wij al jarenlange ervaring in het overnemen van logistieke dienstverlening. Uw logistiek is bij ons in betrouwbare en veilige handen. Ook de logistieke methode JIT is bij ons mogelijk. Wij stemmen onze diensten af op uw wensen en werkwijze, en wij zorgen ervoor dat uw voorraad op een efficiënte manier verwerkt wordt. Kunnen wij u helpen met het verzorgen van uw logistieke processen? Neem dan direct contact met ons op!

nl_NLDutch