Wanneer u een webwinkel heeft, is het maken van belangrijke strategische keuzes u niet vreemd. Een belangrijke beslissing die iedere webwinkeleigenaar maakt is de keuze tussen het zelf beheren van de opslag of het uitbesteden van de webwinkel. Zelf de opslag van een webwinkel beheren is vooral populair bij kleine webwinkels die slechts enkele of zelfs geen enkele orders per dag verwerken. U kunt de opslag dan thuis of in een opslaggarage beheren. Wanneer uw webwinkel gaat groeien wordt die lege kamer in huis al snel te klein en voldoen zelfs ruime opslagruimtes niet meer. En als ruimte niet het probleem is, dan is het verwerken van de orders wel de limiterende factor. De keuze die u dan maakt is een stuk lastiger. Gaat u investeren in opslag in eigen beheer, of besteed u het uit aan een ervaren en gespecialiseerde partij?

Voor- en nadelen van zelf beheren opslag webwinkel

Het zelf beheren van de opslag levert uiteraard een aantal voordelen op, waarvan controle over uw eigendommen misschien wel de belangrijkste is. U weet dat alleen u en uw personeel bij de opslag kunnen, tellingen verricht u zelf en als u iets moet controleren, doet u ook zelf. Het nadeel zit hier vooral in de kosten. Het opzetten van de distributie van goederen, de opslag en systemen zijn nog maar de helft van uw zorgen. Denk bijvoorbeeld eens aan het personeel dat u moet inschakelen om orders te verwerken, de opslag te beheren en vragen van klanten over hun bestelling te kunnen beantwoorden. Zeker voor een beginnende webwinkel kunnen de initiƫle kosten een obstakel vormen.

Voordelen uitbesteden opslag webwinkel

Bij het uitbesteden van de opslag van uw webwinkel is er niet of nauwelijks sprake van eenmalige kosten. Het fulfilmentbedrijf dat de opslag van uw webwinkel beheert, heeft alles klaar staan om voor u aan de slag te gaan: opslagruimte, personeel, systemen en een netwerk van vervoersbedrijven. Als beginnende webwinkel kunt u hier niet tegenop. Enkel wanneer de groei van uw bedrijf zo snel is, dat u van het ene op het andere moment het kapitaal heeft opgebouwd dat u nodig heeft om de opslag zelf te beheren, is het uitbesteden van de opslag van uw webwinkel vrijwel altijd de meest interessante optie.

Onderzoek uw mogelijkheden

Wanneer u een webwinkel gaat beginnen, of wanneer u de strategie van uw bestaande webwinkel heroverweegt, is het een goed moment om te informeren bij een gespecialiseerd opslagmagazijn, zoals Krijgsman Public Warehousing. Neem eens contact met ons op om uw situatie te bespreken, misschien kunnen we u dan wel overtuigen van de voordelen van het uitbesteden van de opslag van uw webwinkel.

nl_NLDutch